De cursus

Deze cursus is speciaal voor scholieren van groep 6, 7 en 8 van de basisschool. Bij voldoende deelname organiseren we ook cursussen Typevaardigheid voor volwassenen.

Zowel tijdens de lessen als thuis gaan de cursisten werken met een speciaal type-programma TypeWorld, dat werkt via  internet. Via dit programma worden alle letters spelenderwijs aangeleerd. Kijk maar eens op www.typeworld.nl voor een proefles, dan kun je zien hoe leuk dat is.

Tijdens de cursus wordt er aandacht besteed aan de juiste typehouding. Dat is van belang om vermoeidheidsklachten in polsen, schouders en nek te voorkomen. Om aan de cursus mee te kunnen doen, dien je in het bezit te zijn van een computer met een internetverbinding. Voor een goed resultaat is het nodig dat je thuis dagelijks per dag oefent. De vorderingen zijn door de docent en ouders te volgen en worden per (automatische) mail aan ouders en leerlingen doorgegeven.

De cursus computertypen bestaat uit  ongeveer 12 lessen en een examenles. Deelname aan het examen is niet verplicht. Het aantal lessen is afhankellijk van de vorderingen. Deze cursus wordt op alle locaties gegeven.

We hopen dat de lessen op de verschillende locaties gegeven worden, maar mochten we weer in een lockdown terechtkomen, gaan de lessen digitaal verder.

Tijdens schoolvakanties is er geen les. In overleg is het mogelijk  om een les in te halen op een andere dag bij een andere docent.

De lessen beginnen in september of oktober 2022.