De cursus

Deze cursus is speciaal voor scholieren van groep 6, 7 en 8 van de basisschool. Bij voldoende deelname organiseren we ook cursussen Typevaardigheid voor volwassenen.

Zowel tijdens de lessen als thuis gaan de cursisten werken met een speciaal type-programma TypeWorld, dat werkt via  internet. Via dit programma worden alle letters spelenderwijs aangeleerd. Kijk maar eens op www.typeworld.nl voor een proefles, dan kun je zien hoe leuk dat is.

Naast typen leer je bij de cursus Typen/Tekstverwerken ook tekstverwerken, zodat je straks mooie verslagen kunt maken. Tijdens de cursus wordt er aandacht besteed aan de juiste typehouding. Dat is van belang om vermoeidheidsklachten in polsen, schouders en nek te voorkomen. Om aan de cursus mee te kunnen doen, dien je in het bezit te zijn van een computer met een internetverbinding. Voor een goed resultaat is het nodig dat je thuis ongeveer een half uur per dag oefent. De vorderingen zijn door de docent en ouders te volgen en worden per (automatische) mail aan ouders en leerlingen doorgegeven.

De cursus computertypen bestaat uit 14 lessen. De 15e les is het examen. Deze cursus wordt op alle locaties gegeven.
De cursus computertypen/tekstverwerken bestaat uit 17 lessen. De 18e les is het examen. Deze cursus wordt niet gegeven in Geesteren, Reutum en Albergen.

Deelname aan het examen is niet verplicht. Tijdens schoolvakanties is er geen les. In overleg is het mogelijk  om een les in te halen op een andere dag bij een andere docent.

De lessen beginnen in september 2019.